Капсульний гардероб. Як скласти і в чому його переваги!

Капсульний гардероб. Як скласти і в чому його переваги!

Капсульний гардероб - як зробити своє життя простішим

Психологи рекомендують позбуватися від усього зайвого, щоб звільнити місце для чогось нового. Крім іншого це стосується і гардеробу. Скільки часу ви проводите щоранку біля шафи, намагаючись знайти що-небудь для виходу в світ? А його можна ж було витратити на інші корисні і приємні справи. Тому капсульний гардероб - це саме те, що вам потрібно. Суть в тому, що він складається з набору ретельно підібраних одиниць одягу, з яких можна створити вбрання, а їх складові будуть взаємодоповнювати одна одну. Такий підхід дозволить значно спростити ранкові збори і заощадить час.

Капсульний гардероб передбачає такий розклад, де капсула одяг, а взуття та аксесуари підбираються потім. Основою можуть бути кілька капсул, але, щоб кількість речей не перевищувала більше 50-ти, враховуючи сезонність. Включіть різні категорії одягу, такі як блузи, сорочки, топи, сукні, спідниці, брюки, джинси, шорти, кофти, верхній одяг, які повинні бути, бажано, в єдиному стилі, в стриманій колірній гаммі і легко комбінуватися.

Якщо ви захочете прикупити щось новеньке, вам доведеться відмовитися від такого ж аналогічного. Це одне з основних правил поняття капсула одяг. Так ви попередите накопичення одягу, який буде просто лежати, займаючи місце. Безмірне споживацтво - це серйозна проблема нашого століття і з нею слід боротися.

Модний огляд: капсульна колекція

Капсульна колекція - це коли бренди співпрацюють зі знаменитостями і випускають лінію одягу для залучення мас. Дуже багато дизайнерів використовують цей метод у своїй практиці, і як правило він має успіх.

Капсула одяг надзвичайно зручна для тих, хто цінує свій дорогоцінний ресурс - час, ну і гроші, звичайно. І не обов'язково витрачати купу грошей на готову брендову капсулу, трішки старань і ви самі зможете сформувати її. Капсульна колекція стане вашим особистим досягненням.

Почніть з того, що відсортуйте свої речі, відберіть найулюбленіші, які ви однозначно будете носити і акуратно розвісьте або розмістіть по поличках. Ті, що під знаком питання, і можливо знадобляться, покладіть в коробки і залиште на заощадження в короткі терміни. Те, що ви точно вже ніколи не одягнете, викиньте або краще віддайте нужденним. Так ви не тільки наведете порядок, але і позбавитеся від всього непотрібного. Ну і, нарешті, якщо вам не вистачає якихось пазлів в колекцію, сміливо вирушайте на шопінг, тільки купуйте обдумано, так щоб покупки вписувалися в загальну картину оновленого гардеробу.

Мета - як красиво одягатися

Коли ви навчитеся правильно формувати свій стиль, то в такому напрямку, як красиво одягатися вам не буде рівних.

Здавалося б, що тут складного, але для цієї майстерності теж необхідно мати якісь здібності та почуття чудового смаку, в першу чергу. Не забувати про свій соціальний статус, ділове середовище, місце знаходження, і такі фактори як статура і вік, які відіграють найважливішу роль при створенні доречного і довершеного образу і навіть, в деякому роді, репутації.

Вибирайте одяг з якісних матеріалів, щоб він вам прослужив якомога довше. Робіть акцент на базових предметах, з ними легше поєднувати інші, а надати родзинки луку завжди можна за допомогою аксесуарів. Перед придбанням уявляйте, як даний товар буде виглядати з тим, що ви маєте, чи зумієте ви створити з ним кілька образів. Наприклад, вам сподобалася шикарна блузка, відразу ж помістіть її в своїй фантазії до брючного костюму, сарафану, джинсів. Ідеально ж. Загорніть, будь ласка. Ставтеся до одягу як до цінностей і вам не захочеться з ним розлучатися. Ну тепер вам відомо, як красиво одягатися, не докладаючи великих зусиль і не здійснюючи величезних витрат.