Як зберегти ідеальний вигляд своїх улюблених нарядів.

Як зберегти ідеальний вигляд своїх улюблених нарядів.

Правильний догляд за одягом продовжить йому життя

Мудра жінка завжди виглядає доглянуто і охайно. І не обов'язково постійно купувати нові наряди, витрачаючи шалені суми грошей, досить регулярно дотримуватися правил простого догляду за одягом, щоб він виглядав гідно. У кожної з нас є щось улюблене, з чим ніколи не хотілося б розлучатися, але всьому властиво зношуватися, втрачаючи привабливість через контакт з порошками, відбілювачами та іншими допоміжними речовинами. Тому вкрай необхідно прислухатися до рекомендацій, як на довго зберегти їм зовнішній вигляд.

Ну і що стосується зберігання одягу, то слід запастися плечиками відповідного розміру для сорочок, блуз, піджаків і суконь, щоб зберегти їх форму. Масивні предмети краще розкладати по поличках. Для спідниць і класичних брюк згодяться вішалки з прищіпками.

Верхній одяг, який не носите влітку, зберігайте в чохлах. Колготки, шкарпетки в коробках.

Щоб позбутися від пилу і ворсинок користуйтеся спеціальним валиком, який своєю липкою текстурою все забере на себе.

Періть тільки в разі потреби, якщо одяг дійсно брудний, а не заради того, щоб злегка освіжити. Сортуйте перед цим за кольором. Біле, світле і темне - окремо. Також звертайте увагу на щільність виробів.

Про що розкажуть ярлики на одязі

На будь-якому придбаному товарі цієї категорії ви зможете знайти вшиті шматочки тканини, так звані ярлики на одязі, на яких приводиться інформація, як робити догляд за одягом. Бажано дотримуватися цієї інструкції, щоб вона послужила вам якомога довше.

Отже, якщо ви бачите перекреслену праску, то це означає, що ні в якому разі річ не треба відпарювати і гладити. Якщо значок зовсім без зайвих позначень, то можна використовувати те і інше. Дві лінії знизу закресленого знака вкажуть на можливість відпарювання, але не прасування. Якщо символ не закреслений, то навпаки. Кружечки всередині позначають дозволений температурний режим. Чим більше - тим вище.

Знаки прання, які в обов'язковому порядку мають ярлики на одязі повідають за яких умов повинен проходити процес.

Зображення руки в мисці - означає, що допускається тільки ручне прання при максимумі 40 градусів, не можна сильно терти і віджимати.

Знаки прання у вигляді ємкості з рідиною і цифрами 30, 40, 60, 95 вказують на температуру при якій повинна здійснюється процедура в залежності від матеріалів.

Наявність кількості підкреслень внизу підкаже наскільки бережним і делікатним повинне бути прання.

Перекреслені знаки прання говорять про неможливість даної дії і що дозволяється тільки хімчистка одягу.

Хімчистка одягу - в чому суть, головні переваги

Серед усього гардеробу у кожної знайдеться пара трійка примірників, з якими не впорається навіть найкраща домогосподарка, і ось тут якраз прийде на допомогу хімчистка одягу. Вона включає в себе кілька етапів.

По-перше - уважний огляд і вивчення ярликів, далі - існуючі плями обробляються розчинами і видаляються в призначених агрегатах. Потім відбувається сушка і на заключення - обробка.

Розрізняють два типи чистки - суха, яка передбачає очищення конкретними засобами для виведення плям і волога - аквачистка, при якій використовується вода.

Перша, на відміну від іншої цінується за те, що не сприяє деформації волокон, зберігаючи колишню цілісність і є вельми затребуваною клієнтами. Але якщо забруднення мають водну природу, тобто були запрані раніше, то вони, на жаль, їй не під силу. Так що краще не експериментуйте в таких випадках, а відразу довіртеся професіоналам, щоб випадково не довелося розпрощатися з улюбленою річчю.