Як все починалося? Історія жіночої моди.

Як все починалося? Історія жіночої моди.

Історія моди: короткий екскурс

З давніх незапам'ятних часів людям необхідно було вбрання як засіб щоб уберегтися від несприятливих природних умов. Його робили зі шкур убитих тварин, рослин. Набагато пізніше йому стали надавати ще й естетичне значення.

У значних масштабах таке поняття як жіноча мода проявилося в XVI у Франції, але за деякими даними зачатки припадають на XII-XIII століття, коли декор на виробах був не лише необхідністю, а й прикрасою.

Слово «мода» походить від латинського modus, що означає образ, приклад, орієнтир. Історія моди досить захоплююча і цікава.

Приблизно в XV столітті в зв'язку з розвитком швейного ремесла, ускладнюється крій, технології.

В різні часи законодавицями моди були Італія, Іспанія Франція. Остання стала передовою в модних тенденціях і не здає позицій до сьогоднішнього часу. Де-де, а в Парижі точно в курсі як одягатися стильно. Там мало не кожна - модна леді. У них присутній якийсь особливий шарм і почуття неповторного ритму.

Із XVII до XIX століття моделі, фактури, пошиття регулярно терпіли зміни від звичайних до складних і навпаки, так розвивалася історія моди.

Жіноча мода, яку ми звикли бачити зараз, вкоренилася уже після Першої світової війни.

Сучасна жіноча мода

У наш час дизайнери постійно повертаються в минуле і беруть натхнення, запозичуючи різні мотиви попередніх епох.

Сьогодні дуже модні блузи і сукні в дусі вікторіанської - з рюшами, воланами, об'ємними рукавами. Також дуже модні розкльошені брюки, рукава-ліхтарики, бермуди, струмуючі сарафани, великі малюнки та багато іншого з 70-х.

Десь в середині минулого століття спортивний стиль набрав обертів. Спорт став невід'ємною частиною життя чоловіків і жінок. Як одягатися стильно в такому амплуа, запитаєте ви? Дуже навіть не складно - використовуючи велосипедки, толстовки, які так актуальні в наш час.

Ще раз переконуємося в істині, що нове - добре забуте старе. І по-справжньому модна леді знає, як правильно цим користуватися.

Але те, що дійсно варте уваги - так це класичний і діловий одяг. Піджаки, брючні костюми, спідниці-олівець, білі сорочки і блузи - незамінні атрибути у вас в шафі. Найголовніше, вони поза часом і модою, тому не шкодуйте на них свої заощадження, купуйте тільки якісне.

Як одягатися стильно

Якщо ви позиціонуєте себе як модна леді, то вам повинні бути знайомі секрети такої майстерності. Але про всяк випадок ми деякі з них все-таки нагадаємо.

Перш за все потрібно створити базовий гардероб, щоб завжди було що взяти за основу. Це значуще правило. Речі повинні бути хорошої якості, нейтральних тонів, без зайвих деталей - прості і лаконічні. А далі - тільки ваші фантазія, фінансова складова і звичайно ж орієнтованість на гаряченькі тренди.

Важливо не допускати часто вживаних помилок - надягати все краще відразу, неправильно комбінувати предмети, кольори, принти, підбирати аксесуари. Кожен наряд неодмінно повинен бути цілісним, завершеним.

Для початку непогано б вивчити стильові напрями і визначитися зі своїм, або вдало поєднувати кілька тих, які вам подобаються.

Насправді вміти красиво виглядати не легке завдання, але вирішуване. Достатньо всього лише дуже захотіти і постаратися спробувати. З кожним наступним разом у вас буде виходити краще і ви неабияк пишатимесь собою.