Який колір Вам до лиця?

Який колір Вам до лиця?

Кожна жінка підбираючи собі нове вбрання обов'язково стикається з вибором відповідного кольору, який їй буде «до лиця». І справа не стільки в трендах майбутнього сезону, скільки в індивідуальності. Як же в такому різноманітті відтінків і кольорів не помилитися? Як зробити правильний вибір і визначити який Ваш колір?

 

Кольоротипи

Все дуже просто, сама природа дає більшість відповідей на всі ці питання, нам тільки залишається правильно їх зрозуміти і прийняти. Підбір кольору залежить від кольору Вашої шкіри, очей і волосся або іншими словами від того, до якого колірного типу Ви відноситесь. Особливості кожного сезону і переваги кольорової палітри в кожній порі року лягли в основу визначення 4 кольоротипів: зимового, весняного, літнього та осіннього. Холодні і чіткі кольори зими, світлі живі фарби весни, літні приглушені і злегка задимлені півтони або ті що світяться зсередини, затишні фарби осені. Кожна колірна гамма ідеальна під свій тип і тут головне не помилитися при його визначенні.

 

Жінка-Весна

Ранима і витончена незважаючи на вік і розмір одягу — це жінка-весна! Світла, напівпрозора шкіра з теплим золотавим відливом без блакиті, легкий рум'янець і золотисті веснянки характерні саме для неї. У дитячі роки більшість з дівчаток блондинки, які мають ідеальний колір волосся, що світиться сонячним відтінком. І навіть якщо в більш зрілому віці волосся темніє, то все одно зберігає золотий відблиск. Колірна гамма очей широка від світло-блакитного до сяючого карого. Яскраві, живі кольори з глибоким або легким відтінком ідеальні для весняного типу, чого не скажеш про приглушені і розмиті тони. Найбільш актуальний колір для жінки-весни — зелений і всі його відтінки наповнені сонцем і теплом. Вдалим буде молочний, бежевий з золотистим відливом і світло-коричневий, а ось яскраво-білий її старить. Світла бірюза і блакитний, ніжні відтінки коралового і зігріваючий сонячно-жовтий — чудово підійдуть весняного типу. А ось підбір кольору темних тонів, скромніший — вдалими стануть неглибокий синій, світло-фіолетовий і колір молочного шоколаду. Сірий колір варто максимально прибрати з гардеробу.

 

Жінка-Літо

Для шкіри літнього типу характерний холодний блакитний відлив, а волосся має попелястий відблиск. Іноді молочна, рум'яна, або злегка оливкова шкіра, може завести в оману і здаватися після легкого загару золотистою. Але ось веснянки так і залишаються сіро-коричневого відтінку, як і волосся, яке обов'язково має сіруватий відлив. Рогожка очей літніх жінок не має чіткого насиченого кольору, як правило, це поєднання сірого з будь-яким іншим відтінком. Для жінки-літо ідеальний колір — це всілякі холодні приглушені тони, в яких проглядається ніжність і аристократичність. Кольори в які ніби підмішано трохи сірого або присутній «ефект пудри», саме завдяки цим нюансам одягу вдається гармонійно поєднуватися з блакитним підсвічуванням шкіри і попелястим відтінком волосся літнього типу. Серед жовтих тонів можна дозволити собі лимонний і колір м'якоті кавуна, яскраво-рожевий і малиновий також будуть вдало виглядати. Варто уникати персикового, червоно-помідорового, морквяного і занадто яскравих кричущих варіантів жовтого, зеленого і бірюзового. А ось блакитний випраний джинс — Ваш актуальний колір, як і димчасто-блакитний, світло-бірюзовий і блакитно-зелений.

 

Жінка-Осінь

Тип — хамелеон, дуже гарний і привабливий в своєму природному вигляді! Тепла золотисто-жовта шкіра, обличчя прозоро-білого або світло-шампанського кольору. У більшості осінніх жінок шкіра позбавлена рум'янцю, але його повністю відшкодовує насичений і глибокий персиковий тон з золотинкою. Шкіра добре покривається загаром, але може швидко отримати опіки. Волосся також має теплий рудий відблиск, навіть в найтемніших каштанових варіантах. Очі з чітким вираженням і бездонною глибиною, колірна гамма має широкий діапазон, від їдко-блакитного, до глибокого карого, можуть бути цяточки на райдужці. Щоб визначити який Ваш колір досить поглянути на багатство осінньої природи. Теплий коричневий, від найсвітліших до темних відтінків, безперечно, Ваш ідеальний колір, а якщо в ньому будуть присутні нотки рудого, Ваша шкіра легко наповниться благородним світінням. Насичений оранжевий, глибокі зелені тони, темна бірюза, фіолетовий і сливовий, їдко-червоні і абрикосовий, ефектно підкреслять всі переваги осінніх жінок. А ось приглушених літніх тонів, як і кольорів з блідою блакиттю варто уникати, вони додадуть Вашому образу смутності. Також краще відмовитися від чисто білих і чорних фарб.

 

Жінка-Зима

Підбір кольору для жінки-зими повністю залежить від унікальної контрастності її зовнішності — світла прозора шкіра з блакитним відливом, темний колір волосся і чіткий глибокий колір очей. Навіть злегка оливкова шкіра цього кольоротипу має холодний фарфоро-крижаний відлив, і тільки зрідка простежується рум'янець на обличчі. Волосся часто чорного з синявою або каштанового кольору з характерним холодним попелястим відблиском. Райдужка очей чіткого однотонного кольору від небесного до чорного і чітко контрастує з білком. Одяг інтенсивних холодних відтінків, підійдедля цього типу, як нікому іншому. Тому білий і їдко-чорний — Ваш актуальний колір, їх варто цуратися всім, але тільки не Вам. Серед яскравих ідеально підійде багряний, яскраво-рожевий, рубіново-червоний, глибокий ліловий і насичений фіолетовий колір. Темний гіркий шоколад і глибокий синій тон вдало підкреслять переваги жінки-зими. Чого не варто робити — це одягатися в линялі невиразні відтінки, жовтуваті і молочні. Хочете знати який Ваш колір серед світлих тонів — це будь-які варіанти в пастельній гамі, сірий, рожевий, жовтий, але всі вони повинні бути чіткими, холодними і яскраво-світлими.