Гардероб ділової жінки. Жакет, плаття, спідниця, блуза.

Гардероб ділової жінки. Жакет, плаття, спідниця, блуза.

Кожна бізнес-леді сучасності, безперечно, погодиться з тезою, що далеко не весь класичний офісний одяг може вдало поповнити гардероб. Багато речей можуть створювати стильні класичні образи, але при цьому не відповідати основним вимогам офіційного дрес-коду. Серед всіх вимог можна виділити три основні: притримування одного стилю, висока якість виробів і вкрай важливий момент — весь діловий одяг для жінок, повинен легко поєднуватися між собою за кольором, фасоном і фактурою. А тепер давайте спробуємо більш детально розібратися, яким повинен бути гардероб ділової жінки, які речі є його базовими елементами і які моменти ми повинні враховувати поповнюючи його.

 

Універсальний костюм

І так, базовий гардероб ділової жінки немислимий без строгого костюма. Він може бути виконаний в поєднанні піджака з спідницею або брюками, а також доповнений стильним жилетом. Костюм — це основа, від якої слід далі відштовхуватися формуючи наступні образи, тому він повинен бути бездоганним у всьому. Якість тканини, посадка по фігурі, колір, фактура, лаконічність стилю, враховувати потрібно абсолютно все. І не важливо юна ви особа або вас цікавить елегантний одяг для жінок після 40, ці правила залишаються для всіх незмінними. Що стосується кольору, варто віддавати перевагу універсальним, легко комбінованим варіантам. Для літа ідеально підійдуть світлі відтінки, для інших сезонів можна вибрати синій, сірий або чорний колір. Як правило, діловий одяг для жінок повин бути виконаним з однотонної тканини без малюнка. Але для різноманітності такий костюм можна вдало доповнити жилеткою з тонкої контрастною смужкою або принтом «клітинка». До основного костюму також рекомендується підібрати додатковий варіант низу іншого кольору. Такі спідниця або брюки повинні мати вдало комбінований тон до піджака і аналогічну фактуру тканини.

 

 

Офіційне плаття

У багатьох модниць виникає питання, чи може плаття класичне на кожен день стати базовим елементом в гардеробі ділової жінки. Звичайно, без нього можна обійтися, але погодьтеся, що з платтям дуже легко створити стильні класичні образи, які відрізняються неповторною елегантністю. Підберіть найбільш традиційний крій, лаконічний ненав'язливий дизайн без надмірностей і яскравих деталей. Нехай це буде сама проста модель чорного кольору для прохолодної пори року або світла — для літнього періоду. І воно стане вдалим стриманим варіантом в гардеробі «офісної молоді» та елегантним одягом для жінок після 40. Не бійтеся в такому платті; виглядати нудно, головне, щоб воно гармонійно поєднувалося з піджаком від базового костюма. А надати образу жвавості зробивши вдалий акцент в образі, можна за допомогою різних аксесуарів. І не забувайте, що будь-який діловий одяг для жінок, повинен бути комфортним, тому оберіть виріб зі зручним коміром. Довжина рукава плаття класичного на кожен день може бути і ¾, а самого виробу до коліна або ікри.

 

Ділова блузка

Давайте ще подумаємо про верх, який можна одягнути під жакет додавши силуету витонченості. Блузка — базовий елемент для стильних класичних образів. В ідеалі, в гардеробі сучасної леді їх повинно бути декілька. Один світлий однотонний варіант для повсякденного носіння, одна блузка з ненав'язливим принтом в нейтральному кольорі і один ефектний ошатний варіант для особливих випадків. Також не буде зайвим мати хоча б один світлий джемпер для більш холодної пори року. Ці речі універсально доповнять офіційний гардероб сучасних модниць і підкреслять елегантність одягу для жінок після 40. Поєднувати ці речі дуже просто, до однотонного костюму підійде будь-який варіант запропонованого верху. Якщо ж на костюмній тканині є принт, до неї краще підібрати вироби без малюнка. У міру можливостей і наявних коштів на літній період можна придбати один або два нейтральних топи. Допускаються моделі з коротким рукавом, а ось виробів на лямках краще уникати.

 

Підсумуємо. Слідуючи з наведених рекомендацій формування базового гардеробу, сучасної бізнес-леді необхідно мати: універсальний костюм зі спідницею або брюками (бажано + жилет), один додатковий низ (брюки, спідниця), три блузки (можна топ, джемпер), одне плаття класичне на кожен день. Цей мінімальний набір речей буде достатнім для звичайних буднів і для святкового виходу на роботу. Комбінуючи різні ансамблі та доповнюючи їх стильними аксесуарами Ви зможете завжди виглядати актуально підкреслюючи свій бездоганний діловий стиль.